Bluemind kitesurfing

Sikkerhed

Certificeret og professionel kiteskole

Kitesurfing kan være farligt, hvis man ikke tager sine forholdsregler og det er væsenligt at man ikke går i gang med at kitesurfe på egen hånd.  Før man skal ud og kitesurfe skal man har styr på sikkerheden, kende til vejret samt have forståelse for udstyret og basale sejler regler. Her under vil du finde vores bedst tips og videoer om sikkerheden.

Professionel og sundhedsfalig intruktør

Sikkerhed

Kitesurf ikke tæt på andre kitesurfing, og hold øje med linerne, da de er farlig at komme imellem.

Pas på ikke at komme for tæt på eller mellem svømmere, surfere, windsurf 
og andre badende.

Kitesurf i ordentlige forhold og altid i pålandsvind. Lad være med at hoppe højt hvor du ikke kender til forholdene, for lavt vand, for mange sten, for dybt, etc.

Kitesurfing kan være farlig sport, hvis man er uvidende. Derfor er det vigtigt, at tage et kursus hos en professionel kitesurfingskole.

Et kitesurfing kursus lærer dig det vigtigste omkring kitesurfing. Ydermere giver det også en god start og herved vil man undgår frustrationer samt ulykker.

Et kursus skal dækken undervise en i en masse kitesurf-teknikker, begreber m.m. Såsom, launch og landing af kiten, hvordan du redder dig selv i situationer hvor det er nødvendigt, opsætning af udstyr, anskaffelse af dit eget udstyr, vandstart af kiten, bodydrag og forståelse af hvordan man styre kiten, hvordan du anvender boardet, ser på vejret og alt omkring sikkerheden og hvordan du finder den rette hjælp.

Næsten alle kitesurfing ulykker sker på land. Det sker oftest et par minutter før man har launcher sin kite. Derfor er vigtig at man rigger kiten ordentlig til og ikke går ud i for meget vind og har valgt den rigtige størrelse i forhold til hvor meget vind der er. Hvis du kommer til at sætte linerne forkert på, eller har en for stor kit, kan man ikke styre kiten og det kan få fatale konsekvenser. Tjek altid linerne 2 gange igennem og være sikker på de sidder ordentligt fast til kiten og at der ikke er nogle mørke skyer i nærheden, spørg altid om hjælp! Det at få nogle til at hjælp med ens udstyr og andre f.eks. at  sætte kiten op for en, hvis man er uvidende om hvordan det skal gøres, er vejen frem, så man undgår at blive slæbt ind i et træ, flyve op i luften eller lignende. Vælg altid den sikreste måde og sammen måde at få dit udstyr klar på og være sikker på det hele er i orden så du sikkert kan komme ud på vandet.

Tage aldrig ud i for meget vind, hvis ikke ens kite størrelse passer til forholdene. Der er sket alt for mange ulykker, hvor kitesurfere er taget ud med for store kites, i for megen vind. Spørg derfor altid  andre surfere på stranden, om hvilke kite størrelse de anbefaler til forholdene og hvor det er bedst at sætte kite op, og være sikker på du kan få hjælp til dette hvis du ikke ved hvordan det helt skal gøre, spørg også gerne ind til hvor det er bedst at kite når du er kommet ud på vandet.

Det er vigtig at man kender til vigereglerne på havet når man kitesurfer. Specielt fordi man altid skal kitesurfer med andre. Hvis man ikke kender vigereglerne, kan der potentielt opstår farlige situation, som f.eks. sammenstød med windsurfer og kitesurfer.

Ser mere her!

https://www.sejlguide.dk/3-vigeregler/ 

https://dansksejlunion.dk/media/uwtlawho/dsu_ny_i_kitesurf_a5_16s_2015_web.pdf

Altid tjekker om linerne er holdbare og sat ordentligt på. Tjek kiten for rifter, som kan forårsage kitedugen bliver revet midt over. Tjek altid at der er nok luft i kiten. Gå gerne linerne og udstyret gemme flere gang og ikke stress med at sætte det op. Tjek at trapezen ikke har nogle skader. Pas altid på udstyret og pak det ordentligt sammen og vask neopren udstyret med ferskvand efter brug på havet.

En kiteline, drejet rundt om en finger, ben, arm eller hals med en fuldt kræft kan forudsage at man mister gældende kropsdel og virkelig skader sig selv.

Det er derfor vigtigt at man opsætter kiten væk fra levende individer og altid holder afstand til andre, så man undgår at der opstår nogle farlige situationer.

Man skal også holde sig på god afstand af andre kitesurfer og strander når man er ude på vandet for at kitesurfe, find et sted hvor der er lavt vand og pas på ikke komme fortæt på land.

Det er vigtigt at man redde sig selv ud af farlige situationer, f.eks. Hvis kiten falder ned i vandet og ikke kan komme op igen, hvis man er sejlet for langt ud eller der pludselig sker et skift i vejret. Det er derfor vigtigt at du kan vandstarte din kite. Hvis kite ikke kan styres eller ikke kan komme op af vandet pga. faldende vind, er det vigtigt at man kan svømme med sit grej ind til land.

Bluemind kitesurfing

Nem sikkerhedsoversigt

Tag aldrig ud på egen hånd og have altid en telefon med, så du kan få fat i hjælp vis det bliver nødvendigt.

Kite aldrig ud længere ud, end du kan svømme tilbage. Udstyrsfejl kan sker.

Vær forberedt! Tjek vind, stranden og vande samt andre fohold inde du taget på vandet

Gå ikke ud under forhold, du ikke kan klare.

Tjek hvilke hvilke størelse kite andre kitesurfer bruger på spotte bruger. Hvis du ikke har den rigtige størrelse, skal du ikke gå ud.

Spørg aldrig nogle om hjælp som ikke er bekendt med sporten og i sær kiten.

Fortæl altid nogen, at du skal ud, og hvornår du kommer tilbage.

Følg sikkerhedsrådene fra det styrende organ for kitesurfing, BKSA og andre ekspertorganisationer.

Professionel og sundhedsfalig intruktør

Se mere her omkring sikkerhed og kitesurfing!

Certificeret og professionel kiteskole
Certificeret og professionel kiteskole
Certificeret og professionel kiteskole
Certificeret og professionel kiteskole